Šta su RFID uređaji?

RFID uređaji predstavljaju sistem daljinskog slanja i prijema podataka pomoću RFID pločica odnosno odašiljača. RFID pločica je izuzetno mali objekat koji se može zalepiti ili ugraditi u željeni proizvod. RFID pločice sadrže u sebi antenu koja im omogućava prijem i slanje radio-talasa od RFID primopredajnika.

vip-karticeArtboard 1 copy

Prednosti korišćenja RFID uređaja

RFID ili radio frequency identification predstavlja sistem daljinskog slanja i prijema podataka pomoću RFID pločica odnosno odašiljača. RFID čip je veoma mali element, koji može da se zalepi ili ugradi u bilo koji željeni proizvod i uređaj. Kao takav veoma je praktičan, uvek je pri ruci, upravo zbog svojih dimenzija, može biti implementiran na bilo čemu.

Upotreba RFID media

Bezbednost pojedinih objekata ili sigurnost podataka bitnih za delatnost kompanije važna je stavka za uspešno poslovanje.

Efikasna kontrola pristupa i bezbedno korišćenje informacija ovde imaju ključnu ulogu. Pomoću različitih RFID medija ova kontrola, kao i upotreba podataka, postaju pouzdane i brze, što olakšava poslovanje i pojačava njegovu sigurnost.

Identifikaciju pomoću radio frekvencije RFID karakteriše bežičan prenos podataka. Ovo čini RFID tehnologiju veoma praktičnom i zato je primenljiva u različitim poslovnim sistemima.

Danas uređaji za kontrolu pristupa sve češće sadrže RFID medij. Kontrola ulaza i radnog vremena je još jedna tipična aplikacija, i sigurnosna kontrola pristupa određenim lokacijama.

Međutim, RFID tehnologija može da se koristi u bilo kojoj drugoj oblasti gde nam je potrebna obrada podataka. Statistički posmatrano, RFID se najviše koristi u transportu, logistici i kontroli. Ima i primera gde se koristi za označavanje životinja u uzgoju, praćenje proizvoda u lancu nabavke, kontejnera koji se ponovno koriste, praćenje poštanskih pošiljaka i prtljaga u avio-prevozu, naplata putarine i parkinga, kontrola pristupa vozilima, zaštita vrednih predmeta od krađe, itd.

Tipovi RFID uređaja

Maleni RFID transponder odnosno RFID tag može da bude pod kožom životinja, na primer ili u obliku kartice za korišćenje u aplikacijama kontrole pristupa. RFID medij može biti u formi nalepnice ili pločice. Zbog svojih dimenzija i izdržljivosti RFID medij može da bude implementiran u narukvici, na privesku ili u vidu nalepnice, tako imamo sve popularnije RFID narukvice I RFID priveske.

RFID tag

RFID tag je praktičan RFID medij, kreiran kao plastični privezak, on je malih dimenzija, izdržljiv i otporan, a kao takav predodređen je da uvek bude pri ruci. Ovaj RFID privezak, odnosno tag, sadrži čip u sebi, i pomoću radio frekvencije komunicira...

RFID narukvice

RFID medij je malih dimenzija i kao takav pogodan je za implemenitranje u različitim predmetima.  Kada se ovaj medij ugradi u narukvicu, dobija, se RFID narukvica koja omogućava identifikaciju i efikasnu konotrolu pristupa, koju je teško falsifikovati...

RFID nalepnice

RFID nalepnice su praktičan dodatak koji se može postaviti na bilo koji predmet ili materijal kako bi im se na jednostavan način dodale mogućnosti RFID tehnologije. RFID ili pametne nalepnice, kako ih još nazivaju, imaju evidentnu prednost naspram tradicionalnim bar-kod nalepnicama...

Čitači kontaktnog čipa

Čitači kontaktnog čipa su uređaji za očitavanje podataka smeštenih na čip koji je ugrađen u plastičnu karticu. Čitači se koriste za bezbedan pristup mreži pomoću bilo koje standardne RFID kartice...

RFID čitači

Beskontaktni čitači, pomoću RFID tehnologije očitavaju podatke sa čipa, ugrađenog unutar kartice. Prilikom očitavanja podataka nije potrebno ubacivati karticu u čitač, zato se i nazivaju beskontaktnim čitačima.

Magnetni čitači

Magnetni čitači kartica predstavljaju uređaje koji služe za očitavanje informacija pohranjenih na magnetnoj traci. Ovi podaci smešteni su na magnetnu traku koja se obično nalazi na poleđini plastične magnetne kartice...

Kontaktirajte nas

Risus viverra adipiscing at in tellus integer feugiat 24h