Čitači kontaktnog čipa

Šta su čitači kontaktnog čipa?

Čitači kontaktnog čipa su uređaji za očitavanje podataka smeštenih na čip koji je ugrađen u plastičnu karticu. Čitači se koriste za bezbedan pristup mreži pomoću bilo koje standardne RFID kartice. Zato je idealno koristiti ih kao čitač ličnih karata, čitač za elektronsko bankarstvo i sličnih dokumenata

Prednosti u korišćenju

Visoka bezbednost podataka

Brza instalacija

Jednostavna upotreba

Pored toga što se kombinuje jednostavnost korišćenja sa visokom bezbednošću podataka, upotrebom ovih čitača smanjuje se i mogućnost grešaka u prenosu podataka koje su uzrokovane izlaskom kartice iz dometa antene. Pored ovih čitača, postoje i čitači beskontaktnog čipa, hibridni čitači koji mogu da čitaju obe vrste čipa, ali i čitači magnetne trake i bar-kod skeneri.

Bezbednost i brza instalacija

Ovi čitači omogućuju prenos informacija između kartice, odnosno čipa i mrežnih servisa koje kartica koristi. Ovim se omogućuje elektronska obrada podataka koji se pre svega odnose na ličnu identifikaciju, kontrolu pristupa, autorizaciju i novčane transakcije.

Instalacija i upotreba ovih uređaja je laka i veoma brza – čitač se povezuje sa računarom pomoću USB konekcije, Plug And Play, a obrada podataka počinje jednostavnim ručnim ubacivanjem kartice u čitač.

RFID tehnologija koju koriste

Čitači kontaktnog čipa rade po principu tako što se kartica ubacuje u njih gde dolazi do kontakta između čipa i čitača, tada čitač iščitava podatke sa čipa na kartici. Ovim čitačima je najčešća primena u online banking-u.

Modeli čitača kontaktnog čipa

U našu ponudu uključena su dva modela čitača kontaktnih kartica: Gemalto SL, slim dizajn i Gemalto TR, transparentan odnosno providni dizajn.

Srodni proizvodi

Loyalty kartice

RFID čitači

Magnetni čitači

Kontaktirajte nas

Risus viverra adipiscing at in tellus integer feugiat 24h