Riboni i filmovi

Šta su riboni i filmovi?

Riboni su posebna vrsta folije koja se koristi za termalnu transfer štampu na plastičnim karticama. Pomoću visoke temperature, riboni na kartici ostavljaju precizan otisak visoke postojanosti. Monohromatski riboni su folije za jednobojnu personalizaciju kartice, dok kolorni riboni kombinacijom 4 boje  - CMYK, omogućuju štampanje visokih kvaliteta, živih i postojanih boja na kartici.

Prednosti ribona i filmova

Riboni i filmovi pružaju mogućnost jednobojne i štampe u više boja, na plastičnim karticama, ali i hologramsku zaštitu kartica. Postoje i zaštitni riboni i filmovi kroz specijalnu hologramsku zaštitu sprečavaju falsifikovanje kartica, štite karticu od habanja i produžavaju joj vek trajanja i do 10 godina.  Riboni pružaju vrlo visok kvalitet štampe na PVC materijalima. Štampa je postojana i otporna na habanje, grejanje i toplotu, ali i na različite hemikalije, poput benzina, ulja, izbeljivača ili sumporne kiseline.

Visoka postojanost štampe

Riboni pružaju vrlo visok kvalitet štampe na PVC materijalima. Štampa je postojana i otporna na habanje, grejanje i toplotu, ali i na razlićite hemikalije, poput benzina, ulja, izbeljivača ili sumporne kiseline.

ribonistampaci 2

Mogućnost jednobojne i kolorne štampe

Postoje monohromatski riboni odnosno folije za jednobojnu personalizaciju kartice. Pored monohromatskih, postoje i kolorni riboni, koji kombinacijom 4 boje  - CMYK, omogućuju štampanje visokih kvaliteta, živih i postojanih boja na kartici.

ribonistampaci 3

Hologramska zaštita

Pored monohromatskih i kolornih ribona, postoje i zaštitni riboni i filmovi kroz specijalnu hologramsku zaštitu sprečavaju falsifikovanje kartica, štite karticu od habanja i produžavaju joj vek trajanja i do 10 godina.

Upotreba ribona i filmova

Riboni su potrošni materijal koju koriste štampači, za štampanje plastičnih kartica. Folija za štampanje ili riboni su tipski, tj, za svaki tip modela štampaca koristi se posebni riboni namenjeni konkretno za taj model.

Srodni proizvodi

Štampači ID kartica

Štampači za cene

Card Presso

Kontaktirajte nas

Risus viverra adipiscing at in tellus integer feugiat 24h