Šta su RFID privesci (tagovi)?

RFID tag je praktičan RFID medij, kreiran kao plastični privezak, on je malih dimenzija, izdržljiv i otporan, a kao takav predodređen je da uvek bude pri ruci. Ovaj RFID privezak, odnosno tag, sadrži čip u sebi, i pomoću radio frekvencije komunicira sa čitačem. Sastoji se od mikročipa i antene. Sve češće ima funkciju ključa, te služi za kontrolu pristupa ili za otvaranje elektronskih brava. 

Kako funkcionišu Rfid privesci?

RFID je izuzetno praktičan RFID medij, dizajniran kao plastični privezak koji u sebi sadrži čip, pomoću kojeg putem radio frekvencije komunicira sa čitačem. Sastoji se od dve komponente, mikročipa na koji se pohranjuju podaci, recimo šifra za ovlašćeni pristup prostorijama i antene za prenos podataka.

Prednosti korišćenja RFID privezaka

Radio frequency identification odakle potiče skraćenica RFID, predstavlja sistem daljinskog slanja i prijema podataka pomoću RFID pločica odnosno odašiljača. RFID čip je veoma mali element, te može da se zalepi ili ugradi u bilo koji željeni proizvod i uređaj. Praktičniji je u odnosu na karticu, jer u ulozi priveska, uvek će vam biti pri ruci, a zbog svojih dimenzija, neće zauzimati mnogo prostora.

Gde se primenjuju?

Svoju široku primenu našli su u sferi kontrole pristupa i identifikaciji, ali i za potrebe obezbeđivanja bitnih podataka, ali i kod evidencije radnog vremena. Identifikacija zaposlenih sve češće se vrši uz pomoć kartice koja ima u sebi ugrađen RFID čip. Ovo jednostavno, ekonomično i praktično rešenje, našlo je svoju primenu u identifikaciji sve većeg broja kompanija.

Najbolje rešenje za kontrolu pristupa?

Otključavanje RFID tagom je sve popularniji način za ulazak ili otvaranje specijalnih prostorija. Dakle, RFID tag ima fukciju ključa, te se najčešće koristi za kontrolu pristupa ili otvaranje elektronskih brava. Praktičan je zbog svoje veličine, vodootporan i veoma izdržljiv. Obično se nosi kao privezak za ključeve ili zamena za RFID karticu.

 

Svaki tag unutar svog beskontaktnog čipa sadrži jedinstven serijski broj.

 

Za izradu RFID privezaka može se reći da je preteča jedna vrsta bubice, koja je preko radio talasa slala signale. Današnji RFID tagovi rade na frekvencijama od 125 KHz i 13,56 MHz.

Srodni proizvodi

Kazino kartice

Holderi za kartice

Okovratne trakice za identifikaciju

Kontaktirajte nas

Risus viverra adipiscing at in tellus integer feugiat 24h