Šta su RFID čitači?

Beskontaktni čitači, pomoću RFID tehnologije očitavaju podatke sa čipa, ugrađenog unutar kartice. Prilikom očitavanja podataka nije potrebno ubacivati karticu u čitač, zato se i nazivaju beskontaktnim čitačima. Jednostavnim prislanjanjem kartice na čitač, aktivira se čip putem radio talasa i podaci se prenose do računara, gde se dalje procesuiraju i obrađuju. Čitač i računar su povezani USB kablom.

Prednosti u korišćenju

Visoka bezbednost podataka

Brza instalacija

Jednostavna upotreba

Pored toga što se kombinuje jednostavnost korišćenja sa visokom bezbednošću podataka, upotrebom ovih čitača smanjuje se i mogućnost grešaka u prenosu podataka koje su uzrokovane izlaskom kartice iz dometa antene. Pored ovih čitača, postoje i čitači beskontaktnog čipa, hibridni čitači koji mogu da čitaju obe vrste čipa, ali i čitači magnetne trake i bar-kod skeneri.

Upotreba RFID čitača

Upotreba beskontaktnih čitača obezbeđuje visoku bezbednost podataka, doprinosi uštedi vremena i omogućuje veću fleksibilnost korišćenja. Zbog svega ovoga, beskontaktna rešenja našla su primenu u najrazličitijim oblastima, a najčešće se koriste za kontrolu pristupa, novčane transakcije i identifikaciju zaposlenih u kompanijama koje koriste sistem za evidenciju radnog vremena

RFID tehnologija koju koriste

Jednostavno korišćenje čitača gde se prislanjanjem kartice na čitač aktivira čip putem radio talasa i podaci se prenose do računara, gde se dalje procesuiraju i obrađuju. Čitač i računar su povezani USB kablom. Beskontaktni čitači mogu biti na frekvencijama RFID 125 KHz i Mifare 13,56 Mhz.

Srodni proizvodi

Loyalty kartice

Magnetni čitači

Čitači kontaktnog čipa

Kontaktirajte nas

Risus viverra adipiscing at in tellus integer feugiat 24h