Šta su RFID nalepnice?

RFID nalepnice su praktičan dodatak koji se može postaviti na bilo koji predmet ili materijal kako bi im se na jednostavan način dodale mogućnosti RFID tehnologije. RFID ili pametne nalepnice, kako ih još nazivaju, imaju evidentnu prednost naspram tradicionalnim bar-kod nalepnicama u aplikacijama gde je potrebna kombinacija efikasnosti čitanja i vizuelna, ljudima razumljiva, informacija.

Prednosti korišćenja RFID nalepnica

Postavljanje na bilo koji predmet ili materijal

Jednostavna i sigurna primena

Napredna tehnologija

Zbog svoje fleksibilnosti našle su primenu u različitim delatnostima.

Kompanije ili objekti koji imaju sistem za kontrolu pristupa koriste RFID nalepnice kao praktično sredstvo za brzu nadogradnju sistema. Kad se sistem ažurira, nadograđuje ili u nekim delovima menja, zaposleni ne moraju da čekaju isporuku novih RFID kartica, jer se na postojeću ID karticu može zalepiti RFID nalepnica koja sadrži potrebne podatke.

RFID tehnologija koju koriste

RFID uređaj je čitač, odnosno terminal za prikupljanje informacija, koji koristi radio transmisiju za slanje energije transponderu, a to je RFID tag ili narukvica, koji onda emituje povratnu informaciju. Tako prikupljene podatke, kao i u slučaju bar-koda, moguće je dalje obrađivati. Osnovne komponente RFID taga su mikročip i antena, ugrađeni u kućište otporno na uticaj okoline.

RFID nalepnice su samolepljive, vodootporne i vrlo praktične zbog svojih dimenzija, prečnik im iznosi oko 2 cm, i koriste frekvenciju od 125 KHz i 13,56 MHz.

Mogućnosti primene RFID nalepnica

Organizatori pojedinih događaja na kojima se zahteva visok nivo bezbednosti, RFID nalepnice koriste kao dodatak na akreditacijama za osoblje ili učesnike. Na ovaj način, kontrola pristupa je brža, funkcionalnija i pouzdana.

Pored navedene primene, nosilac informacije u obliku taga ili nalepnice često se postavlja na objekt, ambalažu, paletu, kontejner ili čak na sam proizvod, tako da može putovati s njime. Podaci u tagu odnosno nalepnici mogu biti raznovrsni, a uglavnom služe za identifikaciju.

Izrada RFID nalepnica

Izrađujemo jedinstvene RFID nalepnice, koje rade po istom principu kao RFID beskontaktne kartice-tagovi. Njihova prednost je u tome što mogu da se ugrade ili zalepe na bilo koji predmet koji koristimo svakodnevno. (laptop, mobilni, rokovnik i slično).

Srodni proizvodi

RFID čitači

Id kartice

RFID narukvice

Kontaktirajte nas

Risus viverra adipiscing at in tellus integer feugiat 24h