Sve trakice i priveske možemo da izradimo od satena, ripsa ili reflektujućeg ripsa, u zavisnosti od vaših želja i potreba. Ovi materijali su se pokazali kao izuzetno izdržljivi i otporni na habanje. Ovi materijali omogućuju i visok kvalitet i postojanost štampe, zbog čega je dugoročnost naših proizvoda neupitna.

Saten sam po sebi nije vrsta materijala, on predstavlja metod tkanja, a razlika između tri moguća metoda je u tome kako se niti ukrštaju. Saten se dobija tkanjem niti u atlas vezu. Takav način tkanja podrazumeva manje ukrštanja niti na prednjoj strani, a time se dobija glatka i sjajna površina. Saten je uglavnom napravljen od kombinacije najlona, poliestera, pamuka i svile. S obzirom da se saten može napraviti od više različitih vlakana, proizvodi od satena često se označavaju kao svileni saten.

Zbog živosti boja i visokog kvaliteta štampe koje ovaj materijal omogućava, satenske trakice postaju poseban detalj svakog velikog događaja i bitan činilac u građenju dobrog imidža svake kompanije.

materijali trakica ukrasni saten

Ukrasni Saten je karakterističan način tkanja, koji daje ovom materijalu diskretan, sedefast sjaj i veću savitljivost. Zato su trakice napravljene od ovog satena pravo rešenje za ukrašavanje korporativnih poklona ili pakovanje ručno rađenih proizvoda i elegantan detalj različitih svečanosti.

Materijal ukrasna trakica

Rips je vrsta materijala karakterističnog gustog tkanja i reljefne teksture. Zbog ovih osobina ripsa, ovaj materijal je otporan na cepanje i habanje. Trakice napravljene od ripsa su izuzetno izdržljive i jake.

Materijal rips

Reflektujući rips. Kada se izdržljivom ripsu doda još jedan element  - reflektujuća nit koja odbija svetlost, dobija se reflektujući rips. Ovaj materijal čini trakicu uočljivom čak i kad je vidljivost smanjena. 

Materijal reflektujuci rips

Kontaktirajte nas

Risus viverra adipiscing at in tellus integer feugiat 24h