Efekti na karticama

Uvek težimo ka tome da kartice budu unikatne i da postignemo što bolji vizualni efekat kreiranog dizajna. Korišćenjem dodatnih efekata u štampi i doradi, kod posmatrača ostvaruje utisak oduševljenja i na taj način čine karticu jedinstvenom i drugačijom od svih ostalih. 

Zlatni i srebrni gliter efekat
Efekat zlatno i srebrnog glitera
efekat srebrnog glitera

Zlato i srebro kod posmatrača često odaju utisak vrednosti, i predmet čine još unikatinijm. Naše kartice mogu da postignu ovaj efekat korišćenjem Zlatnog i Srebrnog glitera na svojoj površini. Pre ili nakon štampe, možemo kreirati nanos glitera koji će doprineti da vizualni izgled kartice bude efektan, ali i da svojim klijentima pokažete da vodite računa o njima, ali i o svakom detalju. Upotreba ovih efekata daje dodatnu vrednost kartice i brendu koji komunicira. Ovaj efekat Zlatnog ili Srebrnog glitera možete imati preko cele kartice ili samo na željenoj površini radi isticanja pojedinih elemenata. 

Gold gliter na kartici

Vizualni efekat je izvanredno rešenje, i doprinosi da kartica izgleda skupoceno i luksuzno. Efekat glitera se može pojačati i korišćenjem ispupčenog Zlatnog ili Srebrnog glitera na površini kartice koji će joj dodati teksturu koja se može osetiti dodirom. Time će dodati još jednu novu dimenziju nosiocu kartice. 

Ono što svi mi volimo da vidimo i što nam drži pažnju su svetlucavi detalji na različitim predmetima. Bilo da vam je kartica žute, sive, plave ili crvene boje, dodavanjem Bisernog nanosa na karticu učiniće da vizualni efekat kartice bude zapanjujuć, autentičan, efektan i jedinstven. Biserni nanos se na karticu može naneti po celoj površini ili samo na određene površine kartice, koje bi vašem dizajnu dodale dinamiku i upečatljiv vizualni detalj.

Biserni nanos efekat

Isticanje detalja se pomoću naših tehnika izrade može uraditi na mnogo načina, naročito kombinovanjem različitih efekata, a jedan od najčešćih za isticanje je implementacija UV laka na površinu kartice. 

UV lakom se mogu istaći detalji, logo ili elementi na grafici, međutim moguće je postići i veoma kvalitetnu teksturu ili kreirati veoma zanimljiv pattern koji kartici daje savršenu dinamiku između matirane podloge i sjajnih detalja kreiranih UV lakom. Takođe, UV lak na kartici može biti u tanjem nanosu a moguće je i kreirati savršenu visinu (ispupčenog) UV laka koja pojačava efekat zbog svog reljefa. 

efekat uv laka na kartici

Pliš efekat je nanos dodatnog sloja koji se nanosi na karticu a koji ''pod prstom'' odaje utisak plišanog materijala. Pomoću ovog efekta moguće je istaći određene elemente i dodati im matiranu pliš teksturu. 

Pliš efekat na kartici

Optičke varke su zanimljive i često se im se pridodaje dodatna pažnja i divljenje. Baš takav efekat možemo kreirati na plastičnoj kartici kako bi kod nosioca kartice kreirali dodatnu pažnju i oduševljenje. Udubljeni efekat je veoma zanimljiva optička varka koja vam odaje vizualni utisak udubljene reljefne površine na glatkoj ujednačenoj površini kartice. Efekat se može postići samo korišćenjem Zlatnog ili Srebrnog gliter efekta, a rezultati koji se dobiju na kraju su fantastični. 

Udubljeni efekat na kartici

Metalik folije i njihov sofisticirani izgled uvek privlače mnogo pažnje i veoma često mogu da se kvalitetno kombinuju sa drugim efektima na plastičnim karticama. U ponudi imamo veći broj različitih boja metalik folija, pomoću kojih je moguće kreirati veoma upečatljv dizajn koji će karticama dodati ekskluzivan detalj.

efekat metalik folije
efekat ispupcene metalik folije

Koristeći kombinaciju Metalik folije i ispupčenog UV laka možemo postići fantastični efekat Ispupčene metalik folije koju odlikuje savršeni efekat reljefa u različitim bojama metalik folije. 

Kako Metalik folije, tako i Ispupčeni efekat metalik folije moguće je kombinovati sa više različitih boja metalik folija, koje daju jednu novu dimenziju i kreativnu mogućnost izrade efekata na plastičnim karticama.

Izuzetno zanimljiv efekat pomoću Ispupčene metalik folije može da se ostvari kroz sitnije elemente koji se kreiraju pomoću najvećeg sloja laka i folije kreirajući Kristalni efekat. Ovako visok nanos laka i folije vizualno i na dodir podseća na male kristale na kartici. Uz dobru kreativnost i zanimljive odabrane oblike, efekat kristala na karticama može kreirati savršenstvo.

efekat kristalni efekat

Kada pričamo o kolornoj štampi, najčešće se vodimo klasičnim bojama koje vizualnim skladom i kreativnošću čine sjajan dizajn. Međutim, implementacijom UV boja moguće je ''oživeti dizajn'' fantastičnom jarkom bojom i istaći pojedine elemente u dizajnu. UV boje su sjajan efekat kod modernog upečatljivog dizajna i fantastično rešenje za efektna grafička rešenja.

efekat uv boja

Vizualnu zaštitu je moguće implementirati na kartice pomoću efekta Zaštitne UV oznake

Ova Zaštitna UV oznaka se može implementirati na karticu u vidu bilo kog grafičkog elementa i jedini način da taj element bude vidljiv je obasjavanje kartice UV svetlom. 

Takav efekat zaštite može služiti kao provera validnosti kartice, ili jednostavno kao element koji ne treba da bude viđen od strane svakoga ko pogleda karticu. 

efekat zastitna uv oznaka

Kontaktirajte nas

Risus viverra adipiscing at in tellus integer feugiat 24h